• FAQ

 • 1

Biljettrelaterat

 • Måste jag boka biljett i förväg? +

  Alla biljetter måste bokas i förväg. Vi rekommenderar er att boka biljetterna så tidigt som möjligt. De flesta turer blir slutsålda långt i förväg.
 • Kan jag få pengarna tillbaka eller göra en ombokning på mina biljetter? +

  Köpta biljetter går att avboka fram till 7 dagar innan din tur. Det går att omboka biljetter fram till och med 48 timmar innan turen startar. För ombokning kontakta oss på e-mail Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller ring 010 - 160 02 80. Det går inte att avboka en ombokad biljett eller omboka en biljett mer än en gång. Om det skulle vara så att en tur av någon anledning blir inställd av Food Tour Stockholm kommer vi självklart att boka om er tur eller ge er pengarna tillbaka.
 • Vad är inkluderat i biljettpriset? +

  Alla matavsmakningar, vi gör 6-9 matstopp per tur, med sammanlagt 10-20 olika sorters mat/smakprover (beroende på matvandring) längs vägen. Beroende på tur kan det även ingå dryck på ett eller flera ställen. (All info hittas på respektive tur).I början av alla vandringar kommer varje gäst att få en flaska vatten. Det kommer även finnas flera tillfällen att köpa egen dryck längs vägen. Om vi på något sätt åker kommunalt under turen kommer detta också att vara inkluderat i biljettpriset.
 • Erbjuder ni rabatterade biljetter för barn? +

  Ja, på flera av turerna erbjuder vi rabatterade biljetter för barn som inte är äldre än 15 år
 • Vem kan gå med? Har ni någon åldersgräns? +

  Barn är välkomna på våra matvandringar, dock har vi en åldersgrän på 20 år på turen Cocktails, bubbel och delikatesser. Om ni tar med barn under 5 år och de inte äter, så behöver ni inte köpa biljetter till dem. Meddela oss dock när ni köper era biljetter om att barn kommer följa med.
 • 1

Matrelaterat

 • Jag kan inte äta allt - kan jag ändå gå på food tour? +

  En matpromenad består av 5-10 stopp med avsmakningar på en tur och syftet är att alla i gruppen delar denna upplevelse. Vi har möjlighet att anpassa avsmakningarna så att de passar vissa allergier och önskemål om specialkost. Om du inte kan/vill äta allt så hör av dig till oss innan du bokar så hjälper vi dig gärna. Här nedan har vi listat de vanligaste restriktionerna och vilken tur vi rekommenderar om du vill undvika dessa ämnen.

  Är du extremt känslig så är inte en food tour en lämplig aktivitet. Det kan alltid finnas spår av allergenerna i maten.

  Nötter
  Alla turer fungerar. Specificera vilka nötter som du inte kan äta
  Skaldjur
  Alla turer fungerar.
  Gluten
  Vi rekommenderar i första hand turen The Nordic Experience. Dock fungerar alla turer om du inte är extremt känslig och du äter sojasås. Notera att alla restauranger – på alla turer – hanterar gluten i sina kök.
  Laktos
  Alla turer fungerar. Är du inte jättekänslig eller kan motverka symptom med en tablett innan så är det att föredra för bästa upplevelse då laktos inte går att ersätta på vissa avsmakningar
  Vegetarian
  Vi rekommenderar Culinary Södermalm
  Ej kött
  Alla turer fungerar om det bara är kött du vill undvika.
  Vegan
  Tyvärr har vi i dagsläget ingen passande publik tur men mejla gärna med förfrågan om en privat tur.

  Var noga med att ange allergier i samband med bokning. Vi har inte möjlighet att hantera allergier eller specialkost direkt på plats.
 • 1

Diverse

 • Går det att boka privata event? +

  Ja, det går absolut bra. Kontakta oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller ring +46(0)10 160 02 80.
 • 1

Fick du inte svar på din fråga?

Skicka ett mejl eller ring oss.